Tuesday 30 April 2013

BEATRIX TEKENT ABDICATIE,WILLEM-ALEXANDER NIEUWE KONING!!!


Prinses Beatrix heeft dinsdagochtend met het tekenen van de Akte van Abdicatie afstand gedaan van de troon. Willem-Alexander is de nieuwe koning van Nederland.

ANP
In de Vroedschapskamer van het Koninklijk Paleis, ook wel de Mozeszaal genoemd, tekende Beatrix na een korte toespraak de Akte van Abdicatie waarmee zij na 33 jaar koningsschap weer prinses is geworden en haar oudste zoon koning. Ook Willem-Alexander en koningin Maxima tekenden het document.
Prinses Amalia is vanaf nu troonopvolgster. Zij heeft de titel 'Prinses van Oranje' gekregen.
Op het moment dat de handtekeningen werden gezet ging er luid gejuich op op de Dam. Het plein voor het paleis, waar de ceremonie op groot scherm is te volgen, staat helemaal vol. Volgens de politie zijn er 25.000 mensen aanwezig. 
Bij de plechtigheid in het paleis op de Dam in Amsterdam zijn naast leden van de koninklijke familie 31 getuigen aanwezig. Die ondertekenen ook de Akte van Abdicatie. Het perkamenten document wordt voorzien van het grootzegel en later in de Nieuwe Kerk tentoongesteld.
Kwa ufupi kwa wale wasio fahamu hii lugha,kuwa mama mwenye nchi leo hii amestaafu kuingoza Holland na amemkabizi mwanawe Willem -Alexander kuwa kiongozi mpya Koning van Nederland   

No comments:

Post a Comment